У Росії відмовили в прокаті фільму «Лугафильм» про бойовиків: суцільна жорстокість і політика

У Росії відмовились пустити в прокат фільм «Ополченочка» виробництва кіностудії «Лугафільм». Не буде й презентації у Московському Центральному Будинку кіно.

Про це повідомляють «Новости Донбасса».

Подробиці. У Росії назвали скандальну стрічку про бойовиків, відзняту на російські гроші, не тільки жорстокою, а й політизованою.

«Сказали, що наш фільм – це суцільно політика і жорстокість. А оскільки у вересні в Росії будуть вибори, вони хотіли б уникнути заполітизованості. На мій погляд, це ніщо інше, як боягузтво культурної еліти Росії, яка боїться визнати боротьбу Донбасу», – сказав продюсер фільму Роман Розум проросійському ресурсу «Політнавігатор».

Головна героїня стрічки актриса Наталя Колоскова повідомила, що рішення про презентацію фільму в Будинку кіно приймала комісія з восьми осіб.

«Керівник Будинку кіно подивилася десь третина стрічки, потім вийшла, мабуть, у справах, а потім прийшла до самого кінця. Коли кіно закінчилося, один з чоловіків – членів комісії, почав активно обурюватися, говорити, що фільм дуже жорстокий», – сказала вона.

Колосова також додала, що творці фільму встановили вікові обмеження – подивитися фільм можуть особи, яким виповнилося 14 років. При цьому додала, що у фільмі «лише мала частина того, що відбувалося на Донбасі», а «сцени тортур намагалися зняти в щадному глядача форматі».

«Кінопрокат в Росії нашій стрічці не світить точно, прокатники сказали, що не стануть вкладатися в рекламу нашого фільму, а самі ми не зможемо, оскільки це сотні мільйонів рублів», – резюмував Розум.

«Ополченку» показували в кінотеатрах окупованих Донецька та Луганська у 2019 році. Кілька закритих показів пройшли в окупованому Севастополі, а також в Санкт-Петербурзі та Москві.

Варто також зазначити, що прототип головної героїні фільму – реальна жінка. Світлана Дрюк (Ветерок) заступниця командира полку «ДНР» перейшла на сторону України у 2019 році і готова давати свідчення у Гаазі щодо участі Росії у російсько-українській війні.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.