Без категорії

Уряд продовжив контракт із керівником «Укрзалізниці». ТСК у Раді вимагала цього не робити

Про це свідчить постанова уряду №1368 від 23 грудня 2021 року.

Раніше Кабмін встановив строк дії контракту з Камишіним на період до формування нового правління «Укрзалізниці» за поданням нового складу наглядової ради, але не більш як до 31 грудня 2021 року.

Цією постановою можливий термін дії контракту голови та нинішнього правління компанії продовжили ще на три місяці — до 31 березня 2022 року.

Також, згідно з документом, уряд постановив припинити 31 грудня повноваження члена правління «Укрзалізниці» Романа Черніцького через закінчення строку його повноважень.

А ще тимчасово (до ухвалення щодо формування правління товариства), але не більш як до 31 березня, обрали та призначили з 1 січня 2022 року членами правління Павла Цубера та Євгена Шрамка.

Чому ТСК проти Камишіна?

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань «Укрзалізниці» 20 грудня одноголосно вирішила звернутися до уряду з вимогою не продовжувати контракт з виконувачем обов’язків голови правління компанії Олександром Камишіним, якого призначили лише у серпні 2021 року.

Голова ТСК Юлія Гришина (партія «Слуга Народу») пояснила, що підставою для цього рішення стали невиконання указів президента, планів Кабміну, доручень проміжного звіту ТСК, затверджених урядом показників фінансового плану компанії на 2021 рік та провалення частини Плану заходів з виконання Угоди про асоціацію з ЄС.

Мінливе керівництво «Укрзалізниці»

У квітні ТСК Верховної Ради після перевірки «Укрзалізниці» вимагала звільнити виконувача обов’язків глави правління компанії Івана Юрика. Його та членів правління назвали «некомпетентними і такими, що не відповідають займаній посаді».

У серпні Юрик вдруге пішов з посади т. в. о глави правління «Укрзалізниці». Його замінив Олександр Камишін ㅡ ексменеджер з інвестицій холдингу SCM Ріната Ахметова.

Сам Юрик змінив на посаді Володимира Жмака, якого уряд призначив головою правління 26 серпня 2020 року. До того Жмак був членом наглядової ради аеропорту «Бориспіль».

До Жмака тимчасовим виконувачем обов’язків голови правління також був Іван Юрик, який змінив Желька Марчека. Останнього уряд звільнив після критики міністра інфраструктури Владислава Криклія.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.