НовиниРелігія

Суд поставив крапку у справі УПЦ: відтепер тільки московський патріархат

Конституційний суд України ухвалив рішення про правомірність закону про перейменування Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП).

Про таке рішення суду повідомив п’ятий президент України та лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко.

Він привітав рішення суду. Крім того, закликав чинну владу продовжити розпочату у 2018 році роботу, сприяючи подальшому об’єднанню українських православних.

Порошенко підкреслив, що українці 3 роки чекали доки ситуація в українському православ’ї відповідатиме Томосу Вселенського Патріарха.

«Нарешті із затримкою в більш як три роки Конституційний Суд визнав відповідним українському законодавству наш закон про правдиву назву московської церкви… Три роки Україна і український народ чекали приведення ситуації в українському Православ‘ї у відповідність до Томосу Вселенського Патріарха. Московська церква не має маскуватись під українську, церкві окупанта не місце в Україні»,– зазначив п’ятий президент України.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.