Події

США спрямовують $670 на міжнародну продовольчу допомогу

Адміністрація США в середу оголосила про виділення $670 млн у рамках глобальної допомоги країнам, які страждають через брак продовольства.

“Світ страждає від історично рекордних рівнів нестачі продовольства”, – йдеться у пресрелізі міністерства сільського господарства США.

Наголошується, що разом із Мінсільгоспом кошти виділить і Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). У документі зазначається, що USAID направить $282 млн із гуманітарного фонду Білла Емерсона на фінансування операцій з надання надзвичайної продовольчої допомоги в Ефіопії, Кенії, Сомалі, Судані, Південному Судані та Ємені. Міністерство сільського господарства зі свого боку надасть $388 млн на перевезення допомоги та інші супутні витрати.

У пресрелізі пояснюється, що гуманітарний фонд Білла Емерсона – спеціальне управління, яке дозволяє USAID реагувати на непередбачувані продовольчі кризи, коли інші ресурси недоступні. США залучать цей фонд уперше з 2014 року.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.