CуспільствоДонецька областьЕвакуаціяНовини

З Донеччини евакуювалось понад 90 тисяч жителів

З серпня 2022 року до безпечних регіонів України з Донеччини евакуювалось понад 91 тисяча громадян. Серед них — понад 11,5 тисяч дітей і понад 4 тисячі маломобільних людей.

Про це повідомляють Вчасні Новини з посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У Мінреінтеграції зазначили, що обов’язкова евакуація з Донецької області триває. Наразі вона відбувається спеціальним потягом до Житомирської області 1 раз на 8 днів по парних числах. Переселенці одразу отримують фінансову допомогу від держави у розмірі 3 тисяч гривень для дітей та людей з інвалідністю й 2 тисяч гривень — для дорослих.

«На Житомирщині внутрішніх переселенців розміщують у безкоштовних прихистках. Їм надають гуманітарну і психологічну допомогу, а також супровід при оформленні довідки внутрішньо переміщеної особи та виплат ВПО», — кажуть у міністерстві.

Евакуація здійснюється безкоштовно. Для попереднього запису необхідно звернутися до місцевих органів влади. З номерами гарячих ліній громад Донеччини можна ознайомитись за посиланням.

Також про бажання евакуюватися можна повідомити на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції за номером: 15-48.

Для повідомлень через месенджери WhatsApp/Telegram/Viber діє номер: (096) 078-84-33.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.