ВідновленняНаука та освітаНовини

На Сході України потрібно відремонтувати або побудувати 3,5 тисячі укриттів у закладах освіти

МОН проаналізувало, як заклади освіти забезпечені сховищами у цілому по Україні. Загалом на це потрібно 153 мільярди гривень. Тільки у східній частині України потрібно відремонтувати та збудувати 3,5 тисячі укриттів,. На Заході – всього 700.

Про це розповів заступник очільника МОН Андрій Сташків під час форуму, передають Вчасні Новини.

За його словами, на наступний рік передбачено лише 2,5 мільярда гривень на ремонт і будівництво сховищ. Тож міністерство зараз працює з міжнародними донорами і партнерами, аби ті допомогли з коштами.

«Розумієте, що шкільна очна освіта перестала давати дитині базові знання? Це не привід для паніки. Щоб відчути різницю у підході до викладання та забезпечити дитину найкращими навчальними матеріалами, випробуйте дистанційне навчання у школі «Оптіма» або ж зверніться до репетиторів від Optima Academy», – сказав Сташків.

При цьому, на його думку, будівництво укриттів в освітніх закладах – це де-факто будівництво підземних шкіл. Це складний процес, адже в укриттях потрібно обладнати вентиляцію, правильно організувати якісний освітній процес тощо. Тож «Мінінфраструктури зараз розробляє типові проєкти укриттів, які будуть передбачати можливість навчання в них».

В Україні вже 365 повністю зруйнованих закладів освіти

Станом на 28 листопада 2023 року бомбардувань та обстрілів зазнали 3798 закладів освіти. З них – 3428 закладів освіти пошкоджено та 365 зруйновано повністю. Про це свідчать дані на ресурсі МОН saveschools.in.ua.

Найбільше пошкоджених та зруйнованих закладів освіти зареєстровано в Донецькій області – 770. Значних втрат зазнали також Харківська, Херсонська, Дніпропетровська, Миколаївська та Запорізька області.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.