Події

Українського прикордонника Романа Грибова, який відмовився здаватися російському військовому кораблю на острові Зміїний, нагороджено за заслуги перед Черкащиною – голова ОВА

Український прикордонник Роман Грибов, який брав участь в обороні о. Зміїний (Одеська обл.) і відмовився здаватися без бою російському військовому кораблю, нагороджений відзнакою “За заслуги перед Черкащиною”, повідомив голова обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

“Мав честь вітати на Батьківщині нашого без перебільшення легендарного військового. Роман брав участь в обороні острова Зміїний. Черкащанин разом із побратимами продемонстрували всьому світу твердість та міць українського духу, нашу незламність”, – написав Табурець у телеграмі у вівторок.

Голова ОВА також повідомив, що він вручив Роману відзнаку “За заслуги перед Черкащиною”.

Раніше віцепрем’єр – міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що у четвер, 24 березня, відбувся перший повноцінний обмін військовополоненими між Україною та Росією.

“Сьогодні за наказом президента Зеленського відбувся перший повноцінний обмін військовополоненими. В обмін на 10 захоплених у полон окупантів ми витягли 10 наших військовослужбовців”, – написала Верещук у фейсбуці.

Крім того, було проведено обмін 11 цивільних російських моряків, врятованих із затонулого біля Одеси судна, на 19 українських цивільних моряків із рятувального судна “Сапфір”, захопленого окупантами під час спроби забрати українських військовослужбовців із острова Зміїний.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.