ЕкономікаНовиниРускій воєнний корабель

The New York Times: Країни Заходу планують нарощувати виробництво зброї в Україні

НАТО розглядає виробництво зброї як економічний розвиток зруйнованої війною України. Таке розширення власної військової промисловості є економічно вигідним і нашій державі, і є прибутковим для виробників зброї у світі.

Про це повідомляє The New York Times.

«Для українських компаній це буде важлива можливість налагодити нові партнерські відносини з галуззю в рамках альянсу та за його межами… Чим сильнішою стає Україна, тим ближче ми підходимо до припинення агресії Росії», – заявив генсек Північноатлантичного альянсу на прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським вчора, 28 вересня.

Чиновники країн-членів НАТО вважають розширення власної військової промисловості України потенційно вигідною перспективою для західних виробників зброї, хоч і ризикованою через постійні ракетні та дронові атаки РФ.

«Для українських компаній це буде важлива можливість налагодити нові партнерські відносини з галуззю в рамках альянсу та за його межами… Чим сильнішою стає Україна, тим ближче ми підходимо до припинення російської агресії», – сказав Столтенберг.

У статті зауважується, що візити голів Міноборони Британії та Франції, а також генсека НАТО відбулися за день до форуму міжнародних військових підрядників, скликаного українським урядом з метою залучення компаній до розвитку промислового потенціалу з виробництва та ремонту озброєнь в Україні.

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, на заході зберуться представники 165 компаній із 26 країн.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.