Донецька областьЗакон і ПравоНовини

Мешканці Торецька світить довічне: корегувала авіаудари по позиціях ЗСУ

Служба безпеки затримала жительку Торецька, яка коригувала повітряні атаки рф по позиціях Сил оборони на Донеччині. Жінці загрожує довічне ув’язненя.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За даними СБУ, серед основних цілей військ рф були підрозділи ЗСУ, які залучені до проведення контрнаступальних операцій у районі Бахмута. Зловмисниця передала агресору 8 локацій українських військ, які рухались у напрямку передової. Її завербувала російська спецслужба дистанційно на початку цього року.

Слідство зазначає, що співробітники СБУ викрили зловмисницю ще на початковому етапі її злочинної діяльності й завдяки цьому своєчасно поінформували командування ЗСУ про потенційні загрози.

“Для залучення фігурантки до негласної співпраці загарбники задіяли ще одну зрадницю з тимчасово окупованої частини регіону. Нею виявилась подруга російської агентки — представниця окупаційного «Управління ФСБ по ДНР». За її вказівками, жінка самостійно обходила територію міста та його околиці й приховано фіксувала військові об’єкти ЗСУ”, — йдеться у повідомленні.

У СБУ розповіли, що мешканка передавала інформацію через месенджер, а після відправки повідомлень — одразу видаляла їх з телефону. Їй повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України, та взяли під варту. Жінці загрожує довічне ув’язненя.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.