ВідновленняДонецька областьНовини

Енергетики відновили роботу високовольтної лінії на сході України

НЕК «Укренерго» повернула у роботу високовольтну лінію на сході України. Роботи тривали протягом року, оскільки частина цієї лінії проходила по деокупованій та щільно замінованій території.

Про це повідомляють Вчасні Новини з посиланням на пресслужбу «Укренерго».

«Введено в роботу високовольтну повітряну лінію на сході, що суттєво підвищило надійність живлення всього регіону. Частина лінії проходить по деокупованій території, яку ворог щільно замінував при відступі. Попри небезпеку, наші ремонтні бригади вклались у визначений термін – до початку опалювального сезону», – ідеться в повідомленні.

Ключову для енергоживлення регіону повітряну лінію, зруйновану окупантами, енергетики намагались полагодити впродовж всього року, починаючи з вересня 2022. У мирний час, кажуть, впоралися б з цими пошкодженнями за кілька місяців.

«Щільність замінування така, що подекуди доводиться зрізати грунт та використовувати спеціальні машини для підриву. 1 кв. м території – декілька годин роботи саперів, і тільки потім можуть працювати наші спеціалісти. Міна реагує на вагу людського тіла», – зазначив Володимир Кудрицький.

Нагадаємо, жителі кількох сіл на Лиманщині не мають електрики впродовж 1.5 року. Зокрема, це жителі Щурового, Каравана та інших населених пунктів Лиманської громади Краматорського району, де наразі не ведуться бойові дії.

Навесні жителям казали, що планують відновлення постачання електроенергії, однак ближче до осені на всі запити жителів були відповіді, які вказують на неможливість поки що повернути світло в домівки.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.