CуспільствоДонецька областьНовини

В Авдіївці розпилюють дерева, щоб забезпечити жителів дровами

Місто Авдіївка щодня знаходиться під інтенсивними обстрілами окупантів. При цьому тут і сьогодні залишаються понад 1600 цивільних. Серед них, ймовірно, є дитина, але зв’язку із нею немає упродовж 5 місяців.

Про ситуацію в місті розповів начальник Авдіївської МВА Віталій Барабаш в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Він підкреслив, що ситуація в місті залишається дуже напруженою. За добу по території громади налічується десятки обстрілів, Ідеться про «сотні обстрілів (під 300) по позиціях навколо міста».

«На жаль, не минає жодна доба без авіаракетних ударів. За минулу добу їх було 5, у тому числі, по території Авдіївського коксохімзаводу. Сьогодні на ранок в місті залишається 1641 людина. На жаль, поки що люди не дуже активно виїжджають, хоча в особистих розмовах більшість із них говорять, що все-таки перед зимою будуть виїжджати. За минулий тиждень всього 5 людей зголосились на евакуацію», — говорить посадовець.

Віталій Барабаш додав, що Авдіївка, у тому числі комунальники та лікарня, готуються до опалювального сезону. Як раніше повідомлялось, централізованого опалення в місті не буде, тож комунальники почали пиляти повалені дерева на дрова, аби люди могли хоч якось зігріватися. Серед засобів обігріву в місті можуть бути застосовані «буржуйки» та дрова.

«Нема змоги завозити в місто дрова, брикети паливні, вугілля. Логістика дуже небезпечна останніх 22 км, дорога до міста прострілюється. Ми дійсно розпилюємо ті дерева, які повалені внаслідок обстрілів по всьому місту, а їх дуже багато», – додав Барабаш.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.