Казанський: «Бетонна стіна» на Донбасі не врятує Україну

В Україні є багато прихильників ідеї відгородження ОРДЛО. Проте це не дасть результату. Росія намагається захопити всю Україну – їй не потрібен цей шматок.

Таку думку озвучив журналіст, учасник ТКГ по врегулюванню ситуації на Донбасі, Денис Казанський в інтерв’ю «Телеграф», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Казанський прокоментував ідею прихильників відмови від окупованих сьогодні територій Донецької та Луганської областей. Він нагадав, що окупанти внесли й підконтрольні Україні території до своєї «конституції», а також про їхні мрії створити так звану «Новоросію».

«Є така точка зору. Раціонального в ній нічого немає. Це війна не за незалежність Донбасу, як багато хто думає або як Росія намагається нав’язати. Це загарбницька війна. Росія намагається захопити всю Україну – їй не потрібен цей шматок. Навіть якщо ми завтра скажемо: «Забирайте його!», Вони скажуть: «Зачекайте, у нас в «конституціях «ДНР» і «ЛНР» прописано, що вся територія Донецької та Луганської областей – це «республіки». Віддавайте нам весь Донбас». Вони будуть далі з нами воювати. Потім вони скажуть, що їм потрібна вся «Новоросія»: Харків, Одеса, Запоріжжя і так далі. «Це все наші, російські міста». Потім вони скажуть, що «Київ – це російське місто», – сказав Казанський.

Він підкреслив, що встановлювати якусь «бетонну стіну» немає сенсу.

«Ніякого сенсу в «бетонній стіні» немає. Ми їй не відгородимося. Поки РФ не змириться з нашою незалежністю і не визнає той факт, що Україна – інша держава і інший народ – ми, на жаль, в небезпеки», – сказав журналіст.

На думку Казанського, такий час настане, проте поки що невідомо, коли це може статися. І нагадав, що колись Росія не сприймала незалежність Польщі, Фінляндії, які вважала «руськими землями».

«Їм же не потрібна вже половина України, де живуть україномовні «бандерівці». Така земля для них втрачена. Треба забрати тільки «російські землі», де живуть люди, які говорять російською. Наше завдання працювати над тим, щоб переконувати жителів таких територій, що це теж Україна. Потрібно піднімати більш проукраїнські настрої і, таким чином, РФ зрозуміє, що претендувати на ці землі немає сенсу. Так, для нас це важка, неприємна і виснажлива робота. Але що робити? Умовної Данії або Бельгії пощастило з сусідами, а нам – ні», – резюмував він.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.