Політика

Ілля Кива на російському телеканалі виступив за злиття України з РФ і виправдав анексію Криму

Таку заяву він виголосив в етері російського політичного токшоу на телеканалі «Росія 1».

Кива заявив, що Росія почала диктувати умови та заявляти про свої права на територію, яка, на його думку, має перебувати в одному «слов’янському союзі». Слов’янські народи, за його словами, мусять возз’єднатися і «бути тією силою, яка протистоїть Заходу».

Також Кива висловив захоплення щодо анексії Росією українського Криму.

«Це чудова політична гра, яка заслуговує на повагу. Вісім років тому ви віддали Україну, але забрали Крим, а за вісім років ви прийшли по все», — сказав депутат.

Він додав, що дії України — «це лише дії колонізаторів, які використовують її як затравку, як витратний матеріал, як ресурс».

Кива додав, що сьогодні Росія може відіграти ключову роль у майбутньому України. Крім того, Революцію гідності 2014-2015 років він назвав «державним переворотом всередині країни»

Чим ще відзначився Кива

7 жовтня Кива у відеозверненні привітав президента Росії Володимира Путіна з днем ​​народження і назвав його «великим правителем». На відео він бажає лідеру держави-агресора «здоров’я, сил і Божого благословення». А запис, ймовірно, був зроблений у кулуарах Верховної Ради.

А вже 16 жовтня Кива зі стрільбою і салютами «відзначив» роковини смерті Степана Бандери. На відео народний депутат назвав себе «лідером антифашистського руху України», а Бандеру «зрадником батьківщини і посібником нацистів».

За цю стрілянину проти Киви порушили кримінальну справу.

У липні 2020-го журналісти проєкту розслідувань Bihus.Info встановили, що у декларації Іллі Киви вказана жомова яма площею 400 квадратних метрів. Яму він начебто здавав в оренду, на чому заробив 1,2 млн грн.

Як переконалися журналісти Bihus.Info, місце, де розташована яма Киви, вже давно не використовується, а сама яма заросла бур’яном. Цим зацікавилися антикорупційні органи, і зрештою в серпні 2021 року Вищий антикорупційний суд стягнув 1,2 млн грн доходу від ями з Киви.

А 26 квітня 2021 року Кива захистив кандидатську дисертацію з державного управління на тему «Механізми впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС та України)». Журналістів на захист (публічний захід) пропускали за списками, які погоджував помічник народного депутата, мотивуючи це «карантинними обмеженнями».

Крім того, за даними Bihus.Info, МАУП нібито «заднім числом» опублікувала збірники конференцій із матеріалами виступів Киви, яких там раніше не було; виш це заперечив. Поки що наукового ступеня Киві не присвоїли: МОН перевіряє ймовірні порушення в дисертації.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.