Події

У прикордонних з Україною районах Брянської та Курської областей ворог розмістив частину підрозділів, не виключаються провокації та обстріли – Генштаб

У прикордонних з Україною районах Брянської та Курської областей окупанти розмістили частину підрозділів, раніше виведених для відновлення боєздатності, не виключаються провокації та обстріли ними Збройних сил України та прикордонної інфраструктури, повідомляють у Генеральному штабі ЗСУ.

Противник продовжує наступ у зоні ООС із метою встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей та утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом.

На ізюмському напрямку присутні підрозділи ворога зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу, 35-ї загальновійськової армії, 68-го армійського корпусу Східного військового округу та повітрянодесантних військ. Основні зусилля окупанти зосереджують на веденні розвідки та нанесенні вогневої поразки підрозділам ЗСУ. Для забезпечення додаткового перекидання військ вони зводять додаткові понтонно-мостові переправи через річку Сіверський Донець.

На донецькому і таврійському напрямках підрозділи противника намагаються вести наступ на лиманському, сєвєродонецькому та попаснянському напрямках, намагаючись встановити повний контроль над Рубіжним та Попасною і розпочинаючи підготовку до просування на Сєвєродонецьк.

Ворог продовжував завдавати авіаційних ударів по Маріуполю. Основні зусилля він зосереджує на блокуванні підрозділів ЗСУ у районі “Азовсталі” та перекиданні частини підрозділів у напрямку Курахового.

На слобожанському напрямку вороже угруповання зі складу 6-ї загальновійськової армії, берегових військ балтійського та північного флотів намагаються утримувати позиції в районі на північ і південний схід від Харкова та здійснювати розгортання додаткових артилерійських підрозділів.

На волинському та поліському напрямках певні підрозділи збройних сил Республіки Білорусь продовжують виконувати завдання щодо посилення ділянки українсько-білоруського кордону у Брестській та Гомельській областях. Було відзначено проведення перевірки готовності авіаційної складової системи ППО. Зберігається загроза ракетно-бомбових ударів по об’єктах України з Білорусі.

На північному напрямку противник намагається не допустити переміщення резервів ЗСУ до зони ООС.

На південнобузькому та бессарабському напрямках противник намагається покращити тактичне становище. Окупанти розгорнули збірні пункти пошкоджених машин та пункти ремонту і відновлення техніки.

Захисники України тримають певні оборонні рубежі, знищують ворога, продовжують просуватися углиб захопленої окупантами території та звільняти населені пункти.

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.