Події

У тимчасово окупованій Борівській громаді на Харківщині дефіцит продуктів та ліків багатьом жителям не вистачає хліба

У тимчасово окупованій Борівській громаді Харківської області зафіксовано суттєву нестачу продуктів харчування, ліків та готівки.

“Хліб завозять в дуже обмеженій кількості, тож багатьом мешканцям його не вистачає. Продуктові магазини працюють, але асортимент продуктів бідний, а ціни на них значно вищі, ніж на неокупованих територіях. По готівку, продукти та ліки люди почали їздити у Сватове (також тимчасово окуповане – ІФ)”, – повідомляється на сторінці Борівської селищної ради у фейсбуці.

У громаді, як і раніше, немає електроенергії, водопостачання, мобільного зв’язку, інтернету. У деяких населених пунктах немає газопостачання.

На території громади спостерігається велика кількість російських військових та ворожої техніки. Найбільше їх зосереджено у Першотравневому, Чернещині та Пісках-Радьківських.

“Ці населені пункти є найнебезпечнішими для мирних жителів”, – зазначають у селищній раді.

У ніч із 28 на 29 квітня у Першотравневому було чути вибухи.

“Деякі медіа повідомили про знищення пункту управління російських військ у селищі, живої сили та техніки противника. Офіційного підтвердження від Генерального штабу ЗСУ наразі немає. Зв’язок з місцевими жителями також відсутній. Надходять повідомлення, що сьогодні селище Першотравневе російські військові закрили на в’їзд і виїзд”, – повідомляють у селищній раді.

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.