Політика

Ердоган заявив про готовність участі Туреччини у наглядовому механізмі у російсько-українській війні

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним та обговорив із ним війну між РФ та Україною й турецько-російські відносини, повідомляється на сайті турецького телеканалу NTV у понеділок.

“Ердоган заявив, що вони (турецька сторона – ІФ) готові зустрітися з Росією, Україною та ООН у Стамбулі та відіграти роль у можливому механізмі нагляду, якщо обидві сторони погодяться на нього у принципі”, – йдеться у повідомленні.

Глава Турецької держави також наголосив на необхідності кроків, які “звели б до мінімуму негативні наслідки війни”.

Під час розмови було також обговорено дії турецької сторони у Сирії, а також регіональні питання, йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, днем раніше Ердоган заявив про плани 30 травня провести телефонні переговори з Путіним і президентом України Володимиром Зеленським, зазначивши, що “будемо й надалі закликати сторони використовувати канали діалогу та дипломатії”.

Пізніше прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що телефонна розмова президентів РФ і Туреччини відбудеться у двосторонньому форматі, участь у ній Зеленського не планується.

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.