У Белграді загасили вічний вогонь, привезений Лавровим

У Сербії невідомі загасили вічний вогонь, який глава МЗС РФ Сергій Лавров привіз до Белграда під час останнього візиту.

Про це повідомляє РТС.

Пам’ятник визволителям Белграда був спаплюжений в ніч з вівторка на середу, коли полум’я було загашено невідомими вандалами. На монументі був залишений напис «Визволителі? Ні, ніколи», а серп і молот закреслений.

Вічний вогонь був запалений на урочистій церемонії міністром закордонних справ Росії і президентом Сербії Александаром Вучичем під час недавнього візиту Лаврова.

Заступник мера Белграда Горан Весич заявив, що в даний час поліція намагається встановити особи злочинців.

«Я рішуче засуджую цей насильницький акт, спрямований проти всіх тих, хто героїчно віддав своє життя при звільненні Белграда», – заявив Весич.

Посольство Російської Федерації в Белграді заявило, що глибоко вражене «варварським оскверненням» вічного вогню на кладовищі визволителів Белграда і вказало на термінову реакцію сербського керівництва та компетентних державних органів на цю подію.

Посольство оцінило цей акт як «цинічну спробу» зарахувати Сербію до тих європейських країн, в яких «війна з пам’ятниками антифашистам і переписування історії набули системного характеру».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.