Економіка

ЄК підтвердила здійснення перевірок низки газових компаній у Німеччині

Європейська комісія (ЄК) поширила в четвер комюніке, в якому повідомляється, що 29 березня ЄК здійснила “в Німеччині неоголошені перевірки у приміщеннях декількох компаній, що займаються постачанням, транспортуванням та зберіганням природного газу”.

“У комісії є побоювання, що ці компанії могли порушувати правила конкуренції ЄС, що забороняють зловживання домінантним становищем (стаття 102 Договору про функціонування Європейського Союзу). Посадових осіб комісії супроводжували їх колеги з німецького національного органу з питань конкуренції”, – йдеться у документі.

У ньому роз’яснено, що раптові перевірки є “попереднім етапом розслідування передбачуваних антиконкурентних дій”.

“Той факт, що комісія здійснює такі перевірки, не означає, що компанії винні в антиконкурентній поведінці, і не вирішує результату самого розслідування”, – наголошується в комюніке.

У Єврокомісії запевняють, що під час антимонопольних розглядів “цілком дотримуються права захисту”, зокрема право компаній бути заслуханими.

Водночас наголошується, що законодавчо не встановлено крайнього терміну для завершення розслідування антиконкурентної поведінки. Це, пояснюють у Брюсселі, залежить від низки факторів, зокрема складності кожної справи та ступеня співпраці відповідних підприємств із комісією.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.