Економіка

Викрито схему виведення коштів "Крюківського вагонобудівного заводу" на рахунки російських підприємств – прокуратура

“Крюківський вагонобудівний завод” закуповував деталі для будівництва вагонів у підприємств із РФ за завищеними цінами за наявності аналогів українського виробництва нижчої вартості, повідомляє прокуратура Києва.

“Київська міська прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому стосовно службових осіб ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод” за фактом заволодіння грошовими коштами підприємства шляхом зловживання службовим становищем та фінансування насильницького захоплення державної влади, зміни меж державного кордону України (ч. 5. ст. 191, ч. 4 ст. 110-2 КК України)”, – йдеться у повідомленні прокуратури міста у телеграм-каналі у вівторок.

За інформацією прокуратури, під час досудового розслідування встановлено, що за сприяння громадянина Росії, якому належить 25% акцій підприємства, завод систематично здійснював закупівлю деталей для будівництва вагонів у підприємств із РФ за завищеними цінами за наявності аналогів українського виробництва нижчої вартості.

“Правоохоронці провели санкціоновані обшуки на території заводу, під час яких виявлено та вилучено документи, що підтверджують протиправні дії, вчинені громадянином РФ”, – наголошується в повідомленні.

У прокуратурі Києва інформують: “За клопотанням прокуратури корпоративні права ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод” заарештовано і вирішується питання передачі їх в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів”.

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.