Донецька областьНаука та освітаНовини

Освітні можливості для школярів: корисна добірка безплатних ресурсів

Вже завтра перший день осені, а отже і початок нового навчального року.

Цьогоріч на Донеччині  він знову проходитиме у дистанційному форматі, тож переважна частина навчання лягає на плечі батьків та самих дітей.

Щоб полегшити цю задачу ми зробили невеличку добірку ресурсів, які стануть у пригоді учням від 1 до 11 класу. Тут можна знайти додаткові освітні програми або такі, де більш детально роз’ясняють той чи інший матеріал.

«Вивчаю — не чекаю»

Призначений для вивчення математики школярами 1-4 класів.

Застосунок розробили громадська спілка «Освіторія» та міжнародна організація War Child Holland у партнерстві з МОН України. Діти з можуть вивчати математику легко та інтерактивно.

У застосунку доступні відеоуроки за темами, а також навчальні мініігри, що допоможуть закріпити матеріал. Він доступний для завантаження на iOS та Android.

Освітня онлайн-платформа Prometheus

Призначений для якісної підготовки до ЗНО.

На думку засновників платформи, особливо вони будуть корисними абітурієнтам із прифронтової зони, тимчасово окупованих територій та переселенців.

Загалом тут доступно 5 дисциплін: математика, фізика, хімія, українська та англійська мови.

Автори курсу зосереджуються на засадах: в математиці – на елементах теорій числових, алгебраїчних, тригонометричних і логарифмічних виразів, рівнянь і нерівностей, базових основах планіметрії тощо. У хімії основний упор буде зроблений на розділ підручників «Загальна хімія», у фізиці – на механіку.

Аудіоуроки «Вчися вухами» від ГО «Смарт освіта»

Проєкт здійснює ГО «Смарт освіта» за підтримки Educo Foundation. Це безоплатні аудіоуроки з української мови, літератури та історії України для учнів 8–11 класів.

Головна превага аудіоуроків – можливість прослухати їх в будь-який час і там, де зручно. Вчителі не просто аналізують твори, а й залучають слухача до процесу, використовують найцікавіші та найновіші приклади: чат GPT, серіал «Венздей» чи популярний young-adult роман «Дівчина онлайн». Після кожного уроку учням пропонують невелике завдання — виконати тест, відповісти на запитання чи написати есе на певні теми.

Загальні шкільні курси від Red Monster

Це навчальні онлайн-курси для учнів загальноосвітніх шкіл з різних предметів, для різних класів, які можна проходити онлайн. Наприклад, можна вивчати математику, українську мову та літературу, історію й навіть природничі науки за програмою ЗОШ України.

Перелік доступних курсів можна переглянути за посиланням.

Аудіоподкасти з української літератури для 11 класу від Освіта.UA

Аудіоподкасти з української літератури допоможуть випускникам підготуватися до іспитів. Про творчість українських письменників розповідає учитель української мови та літератури Артур Пройдаков. Тут можна почути цікаві факти та аналіз творів 38 діячів української літератури.

Подкаст для вивчення англійської від British council

На сайті British council містяться подкасти із різноманітними завданнями для рівня А2 та В1, і можна покращити своє розуміння на слух і вдосконалити словниковий запас. Епізоди поділено на різні частини: від вигаданих ситуацій і жартів до вікторин і мовних порад. Кожен запис має розшифровку та інтерактивні вправи, які допоможуть вам зрозуміти та використовувати мову. Прослухати подкасти можна тут.

Українська мова від EdEra

Курс підходить для учнів 9–11 класів та випускників, що прагнуть добре скласти НМТ. Він також допоможе полегшити перехід на українську мову або оновити знання з граматики, фонетики, орфографії та інших розділів мовознавства. Записатися на курс можна тут.

ЗНО-онлайн

Корисна підбірка ЗНО попередніх років представлена на сайті ЗНО-онлайн, створеному інтернет-ресурсом «Освіта.ua». Тут є завдання з кожного предмета розподілені за темами, тож учень може не проходити тести за всіма темами, а зрозуміти, чи добре володіє конкретною темою.

На цьому ж сайті часто роблять підбірки тренувальних мультитестів залежно від вимог НМТ.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.