Війна на сході УкраїниДонецька областьНовини

Доба на Донеччині: росіяни вбили 3 жителів Донеччини, ще 5 отримали поранення

Упродовж 30 серпня російські окупаційні війська гатили по містах і селах Донецької області. Внаслідок обстрілів загинули по одному мирному жителю в Часів Ярі, Багатирі та Слов’янську. Ще п’ятеро цивільних у регіоні – поранені.

За інформацією голови Донецької ОВА Павла Кириленка, під обстріл потрапили десятки населених пунктів регіону.

Близько півночі росіяни обстріляли Слов’янську громаду — вбили 1 людину, пошкодили будівлю підприємства у Мирному. Також під вогнем околиці Дружківської громади — без жертв.

На Волноваському напрямку росіяни обстріляли дві вулиці у Шахтарському Великоновосілківської громади.

На Донецькому напрямку 2 людини поранено у Завітному Новогродівської громади. Під вогнем околиці Курахівської, Мар’їнської і Очеретинської громад. В Авдіївці протягом ночі — поодинокі обстріли. Селидівська громада зазнала ракетних ударів — без жертв.

На Горлівському напрямку у Торецькій громаді пошкоджено 10 будинків: 5 у Північному, 3 у Петрівці і 2 у Щербинівці. У Часовоярській громаді пошкоджено 5 багатоповерхівок і 5 приватних будинків. У Соледарській громаді під обстрілами Федорівка, Васюківка і Роздолівка.

На Лисичанському напрямку пошкоджено будинок у Сіверську.

Ситуація уздовж лінії фронту на Донеччині

За даними Генштабу України, на Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Новоєгорівки та Білогорівки. Завдав авіаційних ударів в районах Надії, Твердохлібового, Новоєгорівки, Білогорівки Луганської області та Серебрянки, Спірного Донецької області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Кремінна Луганської області та Кузьмине, Торське, Лиман Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Кліщіївки та Курдюмівки. Завдав авіаційних ударів в районах Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів противника постраждали понад 20 населених пунктів, серед них Залізнянське, Бахмут, Іванівське, Біла Гора, Дружба, Щербинівка Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог завдав артилерійських та мінометних обстрілів по населених пунктах Керамік, Орлівка, Авдіївка, Первомайське, Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Красногорівка, Побєда, Антонівка, Новомихайлівка, Водяне Донецької області.

На Шахтарському напрямку наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Старомайорського Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Вугледара та Золотої Ниви Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали такі населені пункти, як Новоукраїнка, Шахтарське, Благодатне, Нескучне, Урожайне, Новопіль Донецької області.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.