ООН звинуватила Трампа в порушенні міжнародних зобов’язань через помилування найманців ПВК Blackwater

Експерти ООН підкреслили, що Женевські конвенції зобов’язують держави залучати військових злочинців до відповідальності за їхні злочини

ООН звинуватила президента США Дональда Трампа в порушенні міжнародних зобов’язань з міжнародного права через те, що він помилував військовослужбовців приватної військової компанії Blackwater.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Нещодавно Трамп підписав указ про помилування чотирьох екс-військових Blackwater, яких визнали винними в масовому вбивстві цивільних в Іраку. Один з них зізнався, що скоїв злочин з помсти за теракт 11 вересня 2001.

Експерти ООН підкреслили, що Женевські конвенції зобов’язують держави залучати військових злочинців до відповідальності за їхні злочини, навіть якщо вони виступають як підрядники приватних служб безпеки.

“Помилування військових з Blackwater – це виклик правосуддю і жертвам різанини на площі Нісур і їх сім’ям”, – сказала глава робочої групи ООН з використання найманців Олена Апарак.

В ООН підкреслили, що таким чином він дозволив підрядникам ПВК “діяти безкарно у збройних конфліктах”.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.