Політика

«Слуга» Ковальов задекларував купівлю «4 каналу» за більш ніж 4 млн грн як подарунок від батьків

Про це вказано в його оновленій декларації від 29 грудня.

У документі зазначено, що 24 грудня депутат отримав у подарунок 50% у статутному капіталі ТОВ «ТРК Інтеррадіо» від Івана Ковальова, ще 50% — від Наталії Ковальової. Вказана вартість подарунків — майже по 2,2 мільйона гривень кожен.

Крім того, згідно з декларацією, цього дня «слуга» також отримав у подарунок від Івана Ковальова 39% у статутному капіталі ТОВ «Ар Ті Ай Продакшн». Це компанія, яка займається виробництвом фільмів. Вказана вартість отриманої частки депутата — 195 тисяч гривень.

Що передувало?

28 грудня Олексій Ковальов став власником ТОВ «ТРК Інтеррадіо» («4 канал»). Політик написав, що його родина вирішила придбати телеканал і «зробити його ще якіснішим, потужнішим та популярнішим».

Раніше співвласниками каналу були Дмитро Добродомов та Андрій Мисик, після того, як у вересні 2021-го зі складу власників вийшов Максим Варламов. 

За даними YouControl, Олексій Ковальов вказаний засновником «ТРК Інтеррадіо», частка його власності становить 100%. Він вніс до статутного фонду 4,3 мільйона гривень. Іван та Наталія Ковальова — імовірно, батьки політика — вказані бенефіціарними власниками.

«ТРК Інтеррадіо» отримало ліцензію на канал RTI у 2015 році. Через три роки після зміни власності медіа перейменували у «4 канал».

Що відомо про Олексія Ковальова?

З серпня 2019 року він входить до фракції «Слуга Народу», член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

За даними «ЧЕСНО», за 2019 рік він задекларував готівкові кошти у розмірі понад 6,5 мільйонів гривень. З 2018 року є директором фірми «ЛК-АГРО» та її співзасновником. З 2017 року — засновник та директор компанії «Херсонські аграрії».

Як пише організація, у грудні 2020 року Ковальов займався «гречкосійством» — роздавав в одному із сіл свого округу виборцям рибу. Місцеві мешканці отримували великих живих коропів у брендованих пакетах із прізвищем депутата.

Крім того, Ковальов, імовірно, входить до «групи впливу Іллі Павлюка». Це близько 30 народних обранців, які голосують в інтересах олігарха Ріната Ахметова. Офіс генпрокурора раніше відкрив справу проти Павлюка щодо його можливого втручання у діяльність депутатів від фракції «Слуга Народу».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.