Події

Деокупація українських територій не має призвести до загибелі людей – Зеленський

 Президент України Володимир Зеленський заявив, що деокупація Збройними силами України територій не має призвести до загибелі людей.

“На сході нам складно через те, що не вистачає відповідної кількості зброї. Там зосереджено велику кількість техніки, збройних формувань, батальйонів і Російської Федерації, і зрадників, які є колаборантами з “Л/ДНР”. Вони зосередили безліч сил, щоб виконати той чи інший план РФ. Про плани РФ, прив’язані до символів і дат, ми багато чули… Нам однаково, які плани у РФ… Наші плани зрозумілі – ми все це деокуповуватимемо”, – заявив Зеленський на брифінгу із президентом Словаччини у Києві у вівторок.

Водночас глава держави наголосив, що головною обставиною у питанні деокупації Україною своїх територій буде збереження життів людей.

“Ми не прив’язуємось до дат деокупації. Ми прив’язуємось стосовно людей. Якщо ті чи інші кроки нашої операції з деокупації того чи іншого регіону будуть пов’язані з десятками тисяч наших загиблих людей, то ми чекатимемо на відповідну зброю, щоб зберегти максимально наших людей. Саме вони деокуповують території. Насамперед ми маємо максимально думати про наших людей, які здатні дати відсіч усім планам РФ”, – зазначив він.

Раніше офіційні особи РФ заявляли про плани російської армії вийти до кінця червня на межу Донецької та Луганської областей.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.