Рускій воєнний корабель

Лиман в оточенні: звільнено 5 сіл на Донеччині (відео)

У ЗСУ підтвердили звільнення 5 сіл поблизу Лиману Донецької області. Російському угрупованню, яке знаходиться в оточенні, пропонують здатися в полон.

Про звільнення населених пунктів повідомив речник східного управління ЗСУ Сергій Череватий в ефірі національного телемарафону.

За його словами, Збройні сили України звільнили 5 населених пунктів на Донеччині: Ямпіль, Новоселівку, Шандриголове, Дробишиве та Ставки. Усі ці села межують з Лиманом. Там тривають стабілізаційні заходи.

«Лиман дуже важливий, адже це черговий крок для звільнення українського Донбасу, можливість піти на Кремінну та Сєвєродонецьк. Психологічно це теж важливо, адже тепер ЗСУ диктують правила»,– наголосив Череватий.

Череватий додав, що у Лимані було близько 5 – 5,5 тисяч російських окупантів, але після активних бойових дій їх суттєво поменшало. Час від часу деякі групи намагаються прорватися, але українські військові продовжують успішно стримувати ворога. Повідомляється, що деякі російські солдати здаються в полон.

Також українські захисники показали поточну ситуацію у Лимані. На відео можна побачити, як українські військові просуваються лісосмугами під голосовий запис із закликом до ворога здаватися в полон.

«Військовослужбовці ЗС РФ, Сили оборони України захопили Лиман, подальший опір не має сенсу – ви оточені… Пам’ятайте, своїй владі ви не потрібні, для них ви – «гарматне м’ясо», ви потрібні своїм рідним вдома», – лунає жіночий голос.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.