Cуспільство

В українські школи повертається ДПА для 4 та 9 класів

Українським школярам, які закінчують 4 та 9 класи, знову доведеться складати підсумкові іспити у своїх школах письмово.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Цьогоріч Міносвіти запланувало ДПА у 2023 році не тільки для учнів 11 класів, а й для школярів 4 та 9 класів. Хіба що випускники шкіл складатимуть ДПА у формі ЗНО.

Згідно наказу, який підписав міністр освіти Сергій Шкарлет, по завершенні навчального року 2022 – 2023 учні 4 та 9 класів складатимуть іспити у своїх школах письмово.

Учні 4 класу писатимуть іспити з української мови, математики та мови національної меншини чи корінного народу, якщо така вивчається. (У 4 класі ДПА складається виключно для моніторингу якості освіти школи).

Учнів 9 класу оцінюватимуть із 4 предметів. Обов’язково з української мови та математики, а також історії України або іноземної мови на вибір школи. Четвертим предметом буде історія України, іноземна мова біологія, географія, фізика, хімія на вибір.

Випускники одинадцятих класів складатимуть іспити у формі ЗНО.

Для іспиту знань передбачені такі предмети:

  • української мови,
  • математики,
  • історії України або іноземної мови,
  • один із предметів на вибір: історію України, іноземну мову, біологію, географію, фізику, хімію;
  • мову національної меншини або корінного народу, якщо така вивчається та була відповідна заява хоча б одного із батьків.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.