Зеленський повідомив про початок евакуації цивільних із заводу "Азовсталь"

Президент України Володимир Зеленський повідомив про початок евакуації цивільних із “Азовсталі” в Маріуполі, перша група приблизно зі 100 осіб вже прямує на підконтрольну уряду України територію.

“Розпочалася евакуація цивільних із “Азовсталі”. Перша група приблизно зі 100 осіб уже прямує на підконтрольну територію. Завтра зустрічатимемо їх у Запоріжжі. Дякуємо нашій команді! Наразі вони, разом із представниками ООН, працюють над евакуацією решти громадян із території заводу”, – написав Зеленський у своєму твіттері у неділю.

У свою чергу глава української делегації на переговорах із РФ, голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія наголосив, що сьогодні була проведена найважча операція з початку війни, серед евакуйованих із “Азовсталі” жінки, діти, люди похилого віку.

“Сьогодні завдяки зусиллям Офісу президента України, за підтримки ООН, Міжнародного комітету Червоного Хреста, разом із віцепрем’єр-міністром України – міністром із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук провели найважчу операцію від початку війни. Два тижні тому вона здавалася неможливою. Тиждень тому – малоймовірною”, – написав він у своєму телеграм-каналі.

За його словами, часткова евакуація мирних жителів із “Азовсталі” відбулася успішно.

“Понад 100 українців, серед яких діти, жінки, люди похилого віку, нарешті в безпеці. Попереду ще багато роботи й багато людей. Однак Україна ще раз довела, що не залишає своїх громадян у біді. Навіть якщо це пекло”, – зазначив Арахамія.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.