У Великій Британії завершують підготовку до платинового ювілею правління Єлизавети II

У Великій Британії завершуються останні підготовчі роботи до відзначення 70-річчя правління Єлизавети II, повідомляють британські ЗМІ.

На британців з четверга чекають чотириденні вихідні з нагоди платинового ювілею. У країні пройде багато урочистих заходів.

У четвер відбудеться військовий парад, у якому візьмуть участь, зокрема військові музиканти, кінні гвардійці. Процесія розпочне рух від Букінгемського палацу о 10:00 за місцевим часом (12:00 за київським часом). Очікується, що перед парадом королівська родина традиційно вийде на балкон палацу, щоби привітати присутніх.

У п’ятницю в Соборі Святого Павла відбудеться урочиста служба за участю членів королівської родини. У суботу представників сім’ї Єлизавети II очікують на стрибках на іподромі Епсом-Даунс. Увечері того ж дня біля Букінгемського палацу відбудеться великий концерт за участю зірок. Урочистості завершаться у неділю, коли на вулицях міст відбудуться вуличні вечірки та фестивалі.

Деякі світові лідери вже почали вітати Єлизавету ІІ. Зокрема, президент Франції Емманюель Макрон направив королеві Великої Британії 7-річного жеребця з Республіканської гвардії Франції на прізвисько Фабюло де Мокур.

70-річчя на британському престолі – перший ювілей, який британська королева провела без чоловіка Філіпа, який помер у квітні 2021 року у віці 99 років.

Єлизавета II зійшла на престол 6 лютого 1952 року у віці 25 років. Саме того дня помер її батько – король Георг VI. За період її правління у Великій Британії змінилися 14 прем’єр-міністрів – від Вінстона Черчилля до Бориса Джонсона.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.