Події

Україна запевнила США, що не використовуватиме зброю далекої дії проти цілей на території РФ

Україна запевнила США, що не використовуватиме зброю далекої дії проти цілей на території РФ, повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен.

“Українці запевнили нас, що вони не будуть використовувати ці системи проти цілей на російській території. Між Україною та Сполученими Штатами є сильна довіра, а також між нашими союзниками та партнерами”, – сказав Блінкен на брифінгу з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Вашингтоні в середу.

Він зазначив, що протягом цієї агресії і навіть до неї президент США Байден чітко говорив президенту РФ Путіну, що США робитимуть, якщо Росія продовжить свою агресію, зокрема продовжуватимуть надавати допомогу з безпеки, необхідну Україні для захисту від російської агресії.

“Ми гранично ясно заявляли про це з першого дня. Президент Байден говорив про це прямо президенту Путіну. Ми зробили точно те, про що ми говорили”, – наголосив Блінкен.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.