Донецька областьМедицинаНовини

У Слов’янській громаді зафіксували сказ у кота. В одному з селищ оголосили карантин

У селищі Андріївка на Донеччині виявився хворим на сказ один з домашніх котів. Тварина стала агресивною та дикою, покусала господарів, які звернулись до Слов’янської міської державної лікарні ветеринарної медицини. Після огляду ветеринарів з’ясувалось — це смертельний тваринний вірус. У селищі оголосили карантин.

Про це повідомляють Вчасні Новини з посиланням на Слов’янську військову адміністрацію.

Наприкінці жовтня до Слов’янської міської державної лікарні ветеринарної медицини звернулись місцеві мешканці, яких напередодні укусив за руки домашній кіт. Тварина поводилась неадекватно, тому власник одразу ізолював її у клітці.

«За котом встановили ветеринарний нагляд, а постраждалим призначили курс антирабічної допомоги. Фахівці ветеринарної медицини зробили щеплення проти сказу всім домашнім тваринам, які утримувалися в цьому домогосподарстві, та провели дезінфекцію подвір’я. Крім того, було проведено подвірні обходи сусідніх домогосподарств на предмет виявлення хворих або покусаних тварин та щеплення проти сказу», – ідеться в повідомленні.

Через декілька днів кіт, якого утримували у клітці, помер. Лабораторне дослідження показало, що тварина була хворою на сказ.

На території селища Андріївка ввели карантинні обмеження, адже сказ вилікувати не можна, його можна тільки попередити.

Важливо знати!

Сказ передається через укуси та слину інфікованих на сказ тварин (найчастіше лисиць). Симптоми захворювання на сказ у тварин наступні:

  • розлади нервової системи (тварина поводиться надто лагідно або агресивно);
  • ознаки паралічу нижньої щелепи;
  • слинотеча;
  • відмова від води.

Фахівці ветеринарної медицини наполягають на необхідності щеплення домашніх тварин проти сказу в цьому районі.

Для цього можна звернутись до Слов’янської міської державної лікарні ветеринарної медицини за адресою: вул. Риночна, 5 (район центрального ринку). Час прийому – з 8:00 до 12:00.

Телефон для довідок: 066 041 4073.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.