Доба 1 грудня в ООС: загинув український захисник, поранено цивільну особу

Збройні формування РФ 1 грудня 4 рази порушили домовленості про припинення вогню на Донбасі. Наслідком ворожих дій стала загибель українського захисника та поранення цивільної особи. ЗСУ відповіли вогнем на обстріли окупантів.

Як повідомляють Вчасні Новини, про це йдеться у ранковому зведенні пресслужби ООС.

У напрямку АВДІЇВКИ окупанти вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Також ворог здійснив дистанційне мінування ПОМ-2 околиць населеного пункту МАР’ЇНКА, внаслідок чого дістала поранення цивільна особа.

У районі ШУМІВ російські найманці здійснили обстріл з мінометів калібру 120 мм, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

У бік НОВОТРОЇЦЬКОГО російський агресор відкривав вогонь зі стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець дістав поранення, несумісне з життям. Командування та особовий склад Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним та близьким героя, який загинув за Україну.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

Станом на 7 годину ранку, 2 грудня, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.