Лавров закликав НАТО не грати з вогнем обіцянками членства Україні та Грузії

Росія запропонує пакт про обмеження розширення НАТО на схід

Росія запропонує ухвалити пакт про європейську безпеку, що обмежує розширення НАТО на схід. Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров на міністерській зустрічі ОБСЄ в Стокгольмі.

Про це повідомляє Главком з посиланням на Reuters.

Як стверджує Лавров, Європа нібито повертається до «кошмару військової конфронтації».

«Архітектура стратегічної стабільності стрімко руйнується, НАТО відмовляється конструктивно розглядати наші пропозиції з деескалації напруженості і запобігання небезпечним інцидентам. Навпаки, військова інфраструктура Альянсу наближається до кордонів Росії. Жахливий сценарій військового протистояння повертається», – сказав Лавров.

Він також заявив, що РФ «не може миритися з новими військовими загрозами, що виникають на її кордонах».

«Категорично неприйнятним є перетворення наших сусідніх країн на плацдарми протистояння з Росією та розміщення сил НАТО в безпосередній близькості до районів, що мають стратегічне значення для нашої безпеки», – додав Лавров.

Глава МЗС РФ ще сказав, що обіцянки того, що Україна і Грузія стануть членами НАТО – це гра з вогнем.

«Рішення бухарестського саміту, що Україна і Грузія стануть членами НАТО – це міна в основу конструкції європейської безпеки», – заявив Лавров.

Нагадаємо. Раніше ми повідомляли про те, що президент країни-агресора Володимир Путін хоче розпочати предметні переговори з НАТО щодо досягнення юридичних гарантій «нерозширення Альянсу на схід».

30 листопада Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що «Росія не має права втручатися у процес шляху України до НАТО. Це рішення має приймати Україна і 30 союзників, коли Україна буде готова до членства».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.