Міненерго обіцяє карати за недотримання графіків відключень світла

Протягом останнього тижня скарг щодо нерівномірного відключення світла від українців стало вдвічі більше.

Про це повідомили у пресслужбі Міненерго.

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що українці масово скаржилися на недотримання графіків відключень та вказували на несправедливість у черговості відключень світла.

Протягом минулого тижня кількість таких скарг зросла вдвічі.

«Аналіз, який Міненерго провело спільно з НКРЕКП та Держенергонаглядом, свідчить, що невдоволення громадян обґрунтоване. Серед регіонів, по яких надходить найбільше скарг – Київ, Київська область, Полтава і Львів», – сказав він.

Галущенко додав, що обленерго повинні забезпечити, щоб усі споживачі перебували в рівних умовах під час відключень світла.

«Дотримання справедливості при постачанні електроенергії споживачам, а також заживлення об’єктів критичної інфраструктури – це питання національної безпеки. Воно контролюється на найвищому рівні держави і має неухильно забезпечуватись», – додав заступник керівника ОП України Ростислав Шурма.

Відтепер комісія запроваджує персональну відповідальність керівників ОСР за невиконання нормативних документів щодо введення обмежень споживання.

«Якщо будуть встановлені факти зловживань, керівники компаній будуть нести персональну відповідальність», – пообіцяв глава Міненерго

Перевіряти обленерго щодо коректності застосування графіків відключення електроенергії планують в ранкові та вечірні пікові години. Здійснювати перевірки буде Державна інспекція енергетичного нагляду України. Також планують залучити представників НКРЕКП, СБУ та НЕК «Укренерго».

Перевірятимуть також і технічний стан елементів обладнання системної протиаварійної автоматики.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.