Ексміністр фінансів про санкції за контрабанду: чому серед них немає спонсора «Слуги народу» і керівників СБУ?

За словами Данилюка, серед тих, кого слід карати за контрабанду, має бути близький до «Слуг народу» чернівчанин Ілля Павлюк, а також верхівка СБУ.

Про це написав колишній міністр фінансів України у 2016-2018 роках, секретар РНБО в 2019 році Олександр Данилюк у Фейсбуці, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Данилюк прокоментував останнє рішення чинного складу Ради нацбезпеки і оборони, яке було прийнято 2 квітня 2021 року. РНБО запровадила персональні санкції проти «топ-10» української контрабанди.

Він висловив подив таким рішенням і зазначив, що контрабанда є економічним злочином проти держави, а розслідуванням цих злочинів наразі займаються декілька органів зокрема СБУ та Нацпол.

«Контрабанда це економічний злочин проти держави. Розслідуванням цих злочинів наразі займаються декілька органів зокрема СБУ та Нацпол. Це їхня робота. Правда, СБУ паралельно займається і «кришуванням» контрабанди», – пояснив Данилюк.

Після цього ексміністр назвав «великим контрабандистом» і запитав щодо санкцій проти керівництва СБУ.

«Тому питання: 1) чи запроваджені санкції проти Іллі Павлюка – спонсора «Слуги народу» за сумісництвом великого контрабандиста? 2) чи запроваджені санкції проти керівників СБУ?», – написав він.

Довідка. Як нагадує «Еспресо», СБУ наразі очолює друг дитинства президента Володимира Зеленського, його сусід по під’їзду в Кривому Розі Іван Баканов. До президентських виборів 2019 року вони разом працювали у студії «Квартал 95», де Баканов був продюсером.

Бізнесмена Іллю Павлюка журналісти-розслідувачі з проєкту Bihus називають «тіньовим куратором» нардепів з фракціі «Слуга народу». Як зазначається, офіс Павлюка «розташований в 50 метрах від офісу президента». Депутати-«слуги» бувають там перед важливими голосуваннями у Верховній Раді.

В оприлюдненому листуванні нинішній формальний голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко шанобливо називав Павлюка «Іллею Миколайовичем».

«Під час передвиборчої кампанії Зеленського у 2019-му Павлюк керував неформальною групою «Регіони» в штабі Зе-команди», – стверджує Bihus.info.

«За президентства Віктора Януковича Ілля Павлюк був помічником нардепа (а згодом головного митника країни – ред.) Ігоря Калєтніка», – інформує PEP.org.ua.

Зараз народним депутатом є племінник Іллі Павлюка на ім’я Максим Павлюк. Він входить до фракції партії «Слуга народу».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.