НовиниПолітика

Порошенко: серед 900 тисяч військових, які мають право на УБД, оформлені лише 30 тисяч

Українські військові не можуть вчасно отримати статус учасника бойових дій (УБД). Станом на сьогодні, лише 30 тисяч з 900 тисяч подолали бюрократичні перешкоди.

Тому «Європейська Солідарність» ініціює зміни до закону, які дозволять військовим автоматично отримувати статус УБД.

Про це заявив Петро Порошенко під час поїздки на Донеччину з черговою партією техніки для бойових підрозділів, повідомляють «Вчасні Новини» з посиланням на пресслужбу «ЄС».

«Ми з’ясували, що серед 900 тисяч військовослужбовців, які мають право на УБД, оформлені зараз лише 30 тисяч. Бо треба писати заяву, збирати довідки, проходити різні комісії в різних міністерствах. Ми вважаємо, що ця паперова тяганина абсолютно непотрібна», – заявив Порошенко.

За його словами, під час засідання робочої групи в парламенті з питань військових він вже ініціював, щоб бійці коду мали можливість узаконити свій статус УБД по QR.

«Я думаю, що до кінця серпня спільними зусиллями ми це доведемо, щоб підвищити рівень соціального захисту військовослужбовців. Щоб всі, хто має право на УБД, автоматично були оформлені без будь-якої заяви. Бо у когось діти вступають до вищих навчальних закладів, родини мають необхідність чи потребу звернутися до місцевих рад щодо ділянки землі, або потрібна реабілітація. Щоб не чекати, поки воїн знаходиться у військовій частині на фронті», – наголосив лідер «ЄС».

Також зазначається, що під час чергової поїздки на східний фронт Порошенко передав у бригади ЗСУ велику партію техніки на суму понад 10 млн грн. Зокрема, тягачі DAF, авторемонтні майстерні та лазне-пральні комплекси. Частину техніки профінансувала партія «Європейська Солідарність».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.