Донецька областьНаука та освітаНовини

Стало відомо, скільки дітей навчатимуться цьогоріч у школах Донеччини

У школах Донеччини цього року навчатимуться близько 92 тисяч дітей у 275 школах області. При цьому кожен третій школяр залишається на території регіону.

Навчальний рік проходитиме онлайн і триватиме з 1 вересня по 28 червня. Водночас в деяких містах будуть функціонувати освітні пункти, де можна буде отримати консультації та підручники.

Про це під час брифінгу розповіла директорка департаменту освіти і науки ДонОДА Тетяна Сідашева.

За її словами, до освітнього процесу на Донеччині долучяться майже 92 тисячі дітей. Серед них 5 128 – першачків та 6 528 десятикласників.

Близько 35 тисяч учнів шкіл Донеччини перебувають в Україні, ще понад 26 тисяч — за кордоном. Інші залишилися на території області.

Навчатимуться школярі Донеччини дистанційно, однак подекуди працюватимуть освітні пункти.

«З початку нового навчального року у нас продовжать функціонувати освітні консультаційні пункти: на деокупованих територіях та на територіях Донецької області, де це можливо, де будуть укриття. Там батьки зможуть отримати підручники, діти зможуть отримувати консультації, психологічну підтримку», — розповіла Тетяна Сідашева.

Вона також зазначила, що Донецька область отримала 93% від загального обсягу підручників для школярів. Найближчим часом їх доставлятимуть дітям.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.