Відтепер можна відправити адресну допомогу рідним на деокуповані території

У Мінреінтеграції України розповіли про можливість відправлення адресної посилки рідним на нещодавно звільнені території. Наразі там поки що немає стабільної логістики, тож рекомендують звертатися до волонтерської організації Help people.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

У деокупованих містах люди не мають навіть найнеобхідніших речей – продуктів харчування, предметів гігієни, лікарських препаратів. Їм поки що ніде їх навіть купити, проте рідні можуть допомогти та відправити посилку «із рук в руки».

«Через тимчасову відсутність стабільної логістики люди не завжди можуть дістатися до міста, щоб придбати необхідні речі. Один з дієвих варіантів — звернутися до волонтерської організації, яка сформує гуманітарну допомогу для ваших рідних або передасть зібрану вами посилку безпосередньо із рук у руки», – зазначили у відомстві.

Щоб передати адресну гуманітарну допомогу на деокуповані території потрібно зателефонувати до волонтерського центру Help people за номером: (068) 501-69-66. Після цього рідні мають зібрати посилку та надати волонтерам дані про ту людину, якій буде відправлена допомога.

Надіслати вантаж регіональні координатори зможуть тільки якщо сформується певна кількість заявок для конкретного місця призначення. Це можливо зробити і якщо в тому напрямку попутно слідуватиме масштабний гуманітарний вантаж. Крім того, передача посилки можлива у разі організації з тих місць евакуації.

Залишити заявку на відправлення адресної посилки на звільнені території можна також через цілодобову гарячу лінію з кризових питань Мінреінтеграції. Для цього потрібно зателефонувати за номерами: 1548 та (096)078-84-33.

Послуга адресної допомоги абсолютно безкоштовна.

«Якщо з вас хтось вимагає гроші, зателефонуйте нам за вказаними в інфографіці номерами телефонів», — підкреслили в міністерстві.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.