В Ізюмі почали брати ДНК-матеріали у жителів міста

2 листопада в деокупованому Ізюмі Харківської області почала працювати мобільна лабораторія для відбору ДНК-матеріалів у родичів зниклих безвісти або похованих на території Ізюмського району.

Про це повідомили у прокуратурі Харківської області.

Зазначається, що біологічні матеріали вже здали 16 людей.

«Наголошуємо, що відібрання ДНК-матеріалів надасть можливість ідентифікувати загиблу особу на будь-якій частині території України, відповідно до даних, внесених до Єдиної державної бази ДНК. Спільними зусиллями ми зможемо ідентифікувати загиблих від рук російської армії», — зазначили у прокуратурі.

Мобільну лабораторію для відбору ДНК матеріалів передав Україні уряд Франції.

В Ізюмі зразки відбирають експерти Інституту судових експертиз імені Бокаріуса, які працюють разом з прокурорами Ізюмської окружної прокуратури Харківської області та слідчими поліції.

У прокуратурі кажуть, що лабораторія працюватиме до 4 листопада.

Здати біоматеріали можна з 9:00 до 15:00 за адресою: м. Ізюм, проспект Незалежності, 46-А (магазин «Будмаг» біля місцевої поліції).

Нагадаємо, що російська армія почала руйнувати Ізюм Харківської області атаками з літаків та артилерії ще у березні. Наприкінці місяця вони взяли місто в облогу, а 1 квітня стало відомо про повну окупацію Ізюма.

Збройні сили України підняли прапор у місті 10 вересня. Після звільнення міста стало відомо, що щонайменше тисяча цивільних в Ізюмі загинули через окупацію росіянами, 80% інфраструктури міста зруйновано. Наразі ексгумували понад 400 тіл людей.

Як отримати паспорт у найближчому підрозділі ДМС

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.