Шмигаль розповів, як надається житло переселенцям

За словами прем’єр-міністра, житло переселенцям надається у будь-якому населеному пункті, де таке наявне.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час пресконференції за підсумками року роботи очолюваного ним уряду, передає кореспондент Укрінформу.

Подробиці. За словами прем’єр-міністра, влада змінила підходи для надання житла внутрішньо переміщеним особам.

«Ми змінили підходи, і житло надається там, де таке житло є. Крім цього, є програма іпотеки під 7 відсотків. Але все одно ця програма для багатьох внутрішньо переміщених може бути непідйомна», – сказав він.

Шмигаль пояснив, що саме через це уряд сьогодні працює над запровадженням роботи державної іпотечної установи і передачі житла в іпотеку громадянам, які цього потребують, зокрема, на довгі терміни. При цьому він додав, що це дуже низький відсоток.

«Можливо в окремих випадках для ВПО буде окрема програма. Зараз над цим працює міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій», – сказав він.

Читайте також: Держпослуги для переселенців і жителів ОРДЛО стануть цифровими: деталі та терміни

Таким чином, двома ключовими можливостями отримати житло переселенцям є пільгове кредитування або іпотека державна. Крім того, нагадав про грантові програми від міжнародних партнерів для окремих категорій внутрішньо переміщених осіб.

«І є державний бюджет, який виділяється для купівлі житла у регіонах. Звичайно це невелика кількість, і воно купується у першу чергу одиноким мамам з дітьми, сім’ям з інвалідністю», – резюмував Шмигаль.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.