Клімкін: На зустрічі Зеленського з Путіним має бути присутній Байден

Двостороння зустріч президентів України та РФ неминуче поставить українську сторону в слабку позицію. Кремль диктуватиме свій порядок денний.

Таку думку в бліцінтерв’ю OBOZREVATEL висловив міністр закордонних справ України в 2014-2019 роках Павло Клімкін, передають Вчасні Новини.

Подробиці. На думку ексміністра МЗС, зустріч може бути продуктивною, тільки якщо до неї залучити когось із західних партнерів України, наприклад, президента США Джо Байдена.

«Двостороння зустріч поставить нас у слабку позицію, оскільки Путін використає її для побудови лінії тиску на Україну. Тому я вважаю, що ця зустріч має бути разом із кимось із наших партнерів», – заявив він.

Дипломат наголошує, що під час переговорів тет-а-тет із Зеленським Путін буде нав’язувати свій порядок денний, зокрема, тему «русского міра», російської мови в Україні, релігії та проблему води в окупованому Криму.

«Якщо це буде двостороння зустріч, то за визначенням ми будемо в слабкій позиції, обговорюючи будь-які питання. Навіть якщо відмовимося обговорювати ці питання й будемо намагатися просунути свій порядок денний», – запевнив Клімкін.

Щодо того, хто зі світових лідерів міг би приєднатися до діалогу Путіна й Зеленського, то ексміністр МЗС він назвав Байдена або когось з «Великої сімки».

«Якщо це Байден – прекрасно. Може бути хтось інший із Великої Сімки. Наприклад, Меркель або Макрон. Або, наприклад, президент Європейської Ради Мішель», – сказав Клімкін.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.