В Україні розгорнуть центри допомоги громадянам, які стали жертвами злочинів сексуального характеру російських окупантів

Віцепрем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявляє, що в Україні будуть розгорнуті центри з надання психологічної, медичної, медикаментозної та правової допомоги громадянам, які стали жертвами злочинів сексуального характеру російських окупантів.

“Сьогодні дуже багато ми чуємо про випадки сексуального насильства не лише щодо жінок, які проживають в умовах окупації на територіях окупованих Російською Федерацією, а й щодо дітей, людей похилого віку, і навіть чоловіків. Це змушує нас абсолютно переорієнтувати урядові ресурси, щоб правильно надавати допомогу таким людям”, – сказала вона на брифінгу в медіацентрі “Україна” у вівторок увечері.

Зокрема, на зустрічі сторони обговорювали надання психологічної та медикаментозної допомоги громадянам, які розповідають про такі випадки насильства, а також налагодження системи збирання такої інформації.

“Як першочерговий захід, ми плануємо розгорнути центри в усій країні, насамперед, де масово перебувають переміщені громадяни, куди переїжджають громадяни в рамках евакуацій та зелених коридорів, а також на частині території, звільненій від російської окупації, щодо роботи з такими громадянами, де вони зможуть отримати психологічну, медичну, медикаментозну та правову допомогу”, – додала вона.

Серед іншого, Стефанішина зазначила, що сторони підписали про стратегічну співпрацю та низку термінових заходів в сфері, що обговорюється.

У свою чергу спеціальний представник генерального секретаря ООН із сексуального насильства в умовах конфлікту Праміла Паттен висловила готовність до розширення співпраці з протидії випадкам торгівлі людьми в умовах масового переміщення людей, а також посилення можливостей правоохоронних органів.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.