Війна на сході України

«Білі Янголи» прорвались у Вугледар між обстрілами, щоб доставити допомогу

Група «Білий Янгол» добиралася польовими шляхами крізь зону вогневого контролю рф та встигла між двома обстрілами доставити мешканцям генератори та 185 продуктових наборів.

Про це повідомляють «Вчасні Новини» з посиланням на Головне управління Нацполіції в Донецькій області.

Зазначається, що день до рейду Вугледар зазнав 26 ворожих обстрілів. Начальник Волноваського райвідділу поліції Андрій Друмов, що очолив місію, розповів, що росіяни «б’ють по тих локаціях, де знаходяться звичайні цивільні люди». Разом з поліцейськими – керівництво Вугледарської МВА.

На в’їзді в місто росіяни відкрили по екіпажу вогонь, але поліції вдалося заїхати у Вугледар. Правоохоронців зустріла зруйнована дев’ятиповерхівка, яка після вибуху тліє вже 10 днів.

«Та вона просто димить. Там же ж дивани, таке… Воно й димить, точніше – тліє. Спека. То воно вже десять днів», – каже одна з місцевих жительок.

У сусідній будинок сталося 5 влучань, але в ньому продовжують жити люди. «Ми вже звикли».

Жителі ведуть переважно підвальний спосіб життя. Для їх потреб «білі янголи» привезли два генератори, а також продукти. Жінки проводжали співробітників поліції зі словами вдячності та наказували берегти себе.

Зворотний шлях також видався непростим – ворог знову цілив по колонні. Але «журавлик пройшов» – так рапортували про виконання ризикованого завдання поліцейські по рації.

Виживання вугледарців багато в чому залежить від сміливості та професіоналізму правоохоронців, які доставляють у понівечене місто необхідні речі.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.