Війна на сході УкраїниДонецька областьНовиниРускій воєнний корабель

«Це і є руський мир»: Українські воїни показали страшні кадри звільненого села Старомайорське

Завдяки успішним діям Сил оборони України вчора, 27 липня, було звільнено населений пункт Старомайорське. Деокупація цього селища є вкрай необхідним кроком для подальшого просування на Старомлинівку.

У звільненні брали участь бійці 35-ої окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського та 7-го окремого батальйону «Арей» УДА 129-оБр сил ТРО ЗСУ.

Деокупація цього села вкрай важлива для просування українських захисників, оскільки воно лежить на осі у напряму ключового населеного пункту Старомлинівка. А вже він є важливим перехрестям, після якого відкривається можливість зміни напрямів ударів у будь-якому напрямі.

Довгі місяці загарбники блокували просування українських військ на цьому напрямку Донеччини. У звільненому селі базувався підрозділ ворожих десантників, контролюючи висоти саме в Старомайорському, за яким розташовані Завітне Бажання та Старомлинівка. Вони знаходяться у долині річки Мокрі Яли, тож просування по висотах заслуговує уваги, бо разом із подальшим розвитком на Ремівку це призведе до зміни конфігурації фронту. Якщо ж відбудеться прорив оборони ворога на Любимівку, то будуть створені передумови для ефективного штурму Старомилнівки.

А поки що українські воїни показали кадри зі звільненого села Старомайорське на Донеччині.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.