CуспільствоДонецька областьНовиниРобота

На Донеччині зареєстровано понад 35 тисяч безробітних

Станом на липень 2023 року в Донецькій області зареєстровано понад 35 тисяч безробітних. Найбільше потребують працевлаштування жінки – 70%. Кожен п’ятий з тих, хто шукає роботу, – молодь.

Про це розповіла директорка Донецького обласного центру зайнятості Валентина Рибалко, передають «Вчасні Новини».

За її словами, наразі є багато незаповнених вакансій. Однак проблема полягає у тому, що рівень зарплати, який пропонують роботодавці, не відповідає потребам пошукачів роботи.

Найбільше в регіоні потрібні лікарі, медсестри, електрики, водії та кухарі.

Водночас центр зайнятості займається перенавчанням претендентів. З початку року 2500 мешканців регіону отримали роботу саме завдяки навчанню за новим профілем роботи.

Крім того, уряд України надає фінансову допомогу підприємцям, які хочуть відновити свою діяльність. Сума безповоротного гранту складає до 250 тисяч гривень. Єдина умова – підприємець має створити робочі місця. Подати заявку на участь можна через «Дію».

«Серед підприємців з Донеччині подано поки що 50 заявок на участь у програмі, проте вже отримали грант від уряду лише 9 підприємців. Вони створили 16 робочих місць. Інші отримали відмову через те, що надали заявку, яка не відповідає вимогам до учасників або мали проблеми з розрахунками із банками у минулому», – пояснила Валентина Рибалко.

Також вона зазначила, що підприємства, які релокувались, продовжують співпрацювати з центром зайнятості. «Ми підтримуємо зв’язок з нашими підприємцями. 70% тих, хто відновив свою діяльність в інших регіонах України, продовжує співпрацю із центром зайнятості». І додала, що сьогодні всі регіональні центри працюють як єдина установа. Це означає, що можна звернутись по допомогу в будь-яке місто країни і отримати її.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.