НовиниРускій воєнний корабель

Данілов жорстко відповів Макрону на слова про «гарантії безпеки для росії»

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов жорстко відреагував на слова президента Франції Еммануеля Макрона.

У своєму дописі у Фейсбуці він чітко наголосив, що світу необхідно гарантувати безпеку світу від росії, а не навпаки.

Напередодні Макрон заявив, що Захід повинен розглянути, як задовольнити потребу росії в гарантіях безпеки, якщо президент Володимир Путін погодиться на переговори про припинення війни в Україні.

«Країні-терористу та вбивці хочуть надати гарантії безпеки? Замість Нюрнбергу – підписання угоди з рф і рукостискання? Українська кров на руках путіна не завадить business as usual? Дивна логіка підкилимної дипломатії, час якої скінчився», – написав Данілов.

Він підкреслив, що необхідно гарантувати безпеку світу від росії, а не навпаки.

«Досвід Будапешту вам в пригоді. Коли ти беззбройний, ти не становиш загрозу. Ми, на жаль, знаємо. Денуклеаризована й демілітаризована т.зв. росія – краща гарантія миру для Європи та світу. Єдина гарантія – це гуманізм європейської судової системи, після вироку в Гаазі не передбачено смертної кари», – ідеться у дописі секретаря РНБО.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.