Нацрада подала до суду на телеканал «НАШ» щодо позбавлення ліцензії

Після гучних санкцій проти «телеканалів Медведчука» позбавити ліцензії можуть і телеканал «НАШ» через велику кількість попереджень за порушення стандартів журналістики.

Про це на «Радіо НВ» повідомила керівниця Нацради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим’юк, передають Вчасні Новини.

Вона зазначила, що ніякого «полювання на відьом» немає.

«Я би не хотіла, щоби ми те, що сталося, трактували як початок полювання на відьом. Якщо у РНБО будуть є якісь докази антиукраїнської діяльності, то вони їх повинні будуть представити. Я ж наголошую, що не йдеться про те, що покарані таким чином канали за журналістську діяльність, бо йдеться зовсім не про журналістику, а про пропаганду, яка абсолютно збігається в усьому з наративами Кремля. Зараз я просто хотіла роз’яснити, що немає списку тих, хто буде закритий завтра», — сказала Герасим’юк.

Очільниця Нацради пояснила, що крім «телеканалів Медведчука» величезну кількість попереджень за порушення стандартів журналістики отримав і телеканал НАШ.

«Телеканал НАШ, до речі, можна приписати до цього розгляду. Тому що він свого часу теж був за подібні порушення, яких припустився дуже багато, переданий до суду для позбавлення ліцензії», – сказала вона.

Ольга Герасим’юк зазначила, що на рахунку кожного з цих є не один десяток попереджень.

«У минулому році тільки штук шість було 112, ZiK – п’ять попереджень. По-перше, ми слідуємо закону. У законі прописані процедури, за якими ми діємо», – сказала вона.

При цьому Герасим’юк додала, що сьогодні ми ще живемо «згідно з законом про ТБ та радіомовлення 1993 року, коли не існував YouTube, коли телефон ще був, як трактор». І пояснила, чому ці канали не були заблоковані раніше.

«Для того, щоби передати документи до суду, Національна рада повинна довести те, що той чи інший канал провадить таку діяльність, яка порушує закони України, що ми і робимо. Це процедура, і для того, щоби це довести, треба, щоби приходили на засідання і мовники, які звинувачуються, До яких є претензії щодо порушення закону. Хочу сказати, що ці всі названі вами канали всі ці роки роблять все для того, щоби не приходити на ці засідання, натомість використовують свої ефіри для того, щоби постійно звинувачувати Національну раду, вимагати її закриття і таке інше», – зазначила глава відомства.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.