США та Німеччина заявили, що Україна має право на самооборону і за межами своєї території

Україна не зобов’язана обмежувати свої оборонні зусилля власною територією. А також має право виготовляти такі засоби ураження, які потенційно здатні бити по території росії.

Відповідні заяви зробили представники Сполучених штатів Америки та Німеччини 7 грудня, прокоментувавши вибухи на російських авіабазах протягом останніх днів.

Так, речник Держдепу Нед Прайс наголосив, що США не надавали Україні зброї, яка може використовуватися для ударів по території всередині росії.

«З початку, і ще навіть до, незаконного, віроломного вторгнення Росії в Україну 24 лютого США надавали Україні саме те, чого вони потребують для захисту свого суверенітету й територіальної цілісності. Як раніше казав президент, ми не надаємо Україні засобів для ударів за межами її кордонів, ми не заохочуємо Україну до ударів за межами її кордонів. Ми робимо все, що робить і світ, для підтримки України, її незалежності, суверенітету й територіальної цілісності», – наголосив Нед Прайс.

Глава Пентагону Ллойд Остін зазначив, що Україна має право виготовляти власні засоби ураження, які потенційно здатні бити по території Росії.

 «Чи США працюють над тим, щоби завадити Україні розвивати власний ударний потенціал на великій відстані? Коротка відповідь – ні, ми цим абсолютно не займаємося», – підкреслив він.

Своєю чергою речник федерального уряду Німеччини Штеффен Хебештрайт під час пресконференції в Берліні наголосив, що Україна зазнавала нападів з боку Росії понад 9 місяців і має право на самооборону.

«Україна має право на самооборону, яке випливає зі статті 51 Статуту ООН. Україна не зобов’язана обмежувати оборонні зусилля власною територією», – наголосив Хебештрайт.

Нагадаємо, що у Повітряних Силах ЗСУ раніше відреагували на вибухи на російських аеродромах.

«Як би ворог не хотів, ми ще нічого не починали», – сказав Юрій Ігнат.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.