Свідки стрілянини на «Південмаші» пройдуть психологічну реабілітацію у Нових Санжарах (фото)

Нацгвардійці пройдуть комплекс процедур задля відновлення від пережитого у день трагедії

До медичного центру Національної гвардії України в Нових Санжарах прибули на психологічну реабілітацію гвардійці, які були свідками страшної стрілянини у Дніпрі. Про це інформує Національна гвардія України.

Зазначається, що з гвардійцями військової частини 3021, які несли службу в той час поряд із вбивцею, буде проведений цілий комплекс заходіві з групової та індивідуальної роботи. Для того щоб закріпити результат, від консультацій та тренінгів, до психологічних заходів будуть залучатись й різноманітні медичні процедури, які пропонуються в центрі.

1 з 6

на весь екран згорнути

Всі фоторепоратажі

Реакція Путіна на українських олімпійців: мережа вибухнула жартами (фото)

Мережа шахраїв під виглядом call-центрів крали гроші з рахунків

Гордон опублікував світлину з квітами і розсмішив мережу (фото)

«Батьківщина-Мати» засвітилася кольорами державного прапора (фото)

«Починаючи з соляної кімнати та ароматерапії, військовослужбовці матимуть змогу пройти всебічний медичний огляд, відвідати масажний кабінет, різноманітні тренажери, грязеві ванни та інші. Окрім того на території комплексу працює кювет з лікувальною артезіанською водою, заради якої багато людей приїжджають у цей заклад із багатьох регіонів України», – йдеться у повідомленні.

До робочої групи психологів, до якої входять представники медичного закладу та прибулі з інших військових частин спеціалісти, долучився і військовий капелан отець Геннадій Коваленко. Окрім проведення духовних бесід, спільної участі у молебні та покаянні за бажанням, він привіз форми для виготовлення свічок. На його думку, процес виготовлення зацікавить гвардійців і допоможе відволіктись та покращити настрій, адже для них це буде в новину.

Нагадаємо, 27 січня на території Південного машинобудівного заводу («Южмаш», «Південмаш») сталася трагедія. Військовослужбовець Національної гвардії України, солдат строкової служби Рябчук Артемій Юрійович, під час видачі зброї, з невстановлених причин пострілами з автомата Калашникова розстріляв караул військовослужбовців Нацгвардії, після чого зі зброєю втік. У результаті цього п’ятеро осіб загинули, а ще п’ятеро отримали поранення.

Як повідомлялося, затриманий Рябчук «сидітиме все життя». Геращенко озвучив дві версії трагедії у Дніпрі. Раніше нардепка Юлія Яцик оприлюднила можливі мотиви вбивства.

Як відомо, проти нацгвардійця, який стріляв у побратимів, порушили три кримінальні справи. Слідчі вже повідомили затриманому Артемію Рябчуку про підозру. Також речниця МВС розповіла, чи мав нацгвардієць психічні відхилення.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.