Фестиваль борщу у день роковин смерті Сталіна: так співпало

Фестиваль борщу, який проходитиме 5 березня, жодним чином не пов’язане з роковинами смерті Йосипа Сталіна.

Про це Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко написав у Телеграм-каналі, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Міністр нагадв про спроби російських пропагандистів переписати історію.

«Звісно, ми знаємо про активності і спроби російських пропагандистів переписати історію і заявити, що борщ – це російська страва. Але обрана нами, як організаторами, дата жодним чином не пов’язана з річницею смерті диктатора. Таке от співпадіння», – зазначив він.

Ткаченко зазначив, що «Фестиваль борщу у день смерті Сталіна – то не тролінг».

«Бачу пости в соцмережах, де пов’язали наш Фестиваль борщу з річницею смерті Сталіна. Згадали навіть про акцію, що влаштували українські емігранти – власники ресторану “1203” у Вашингтоні в березні 1953 року. Тоді до дня смерті Сталіна роздавали всім охочим безкоштовний борщ. Скажу одразу, Фестиваль борщу у день смерті Сталіна – то не тролінг…», – написав він.

Ткаченко підкреслив, що організаторам не потрібні будь-які річниці, щоб просувати цінності. «Культура – м’яка сила». А «нашої спільної мети – відстояти український борщ, не досягти без участі кожного з вас».

«Ми намагаємося добитися, щоб «Культура приготування українського борщу» була внесена в перелік нематеріальної спадщини ЮНЕСКО. І для цього влаштовуємо саме сьогодні Всеукраїнську онлайн-презентацію – промоційний захід в межах підготовки номінаційного досьє до ЮНЕСКО”, – заявив Ткаченко.

Читайте також: Ткаченко дав три поради українцям, як читати новини та що робити з фейками

Він додав, що трансляція заходу запланована на YouTube-каналі «Інституту культури України» та на Facebook-сторінці Мінкультури.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.