ВійнаПолітикаРускій воєнний корабель

Подоляк про розкритикував комісію ООН: «росіяни прийшли нас вбивати… по-доброму, масово»

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк засудив заяву Організації Обʼєднаних Націй про те, що комісія з розслідування порушень в Україні досі не має достатніх доказів геноциду в Україні.

4 вересня незалежна міжнародна комісія з розслідування порушень в Україні, яку створили при ООН, заявила, що досі не має достатніх доказів геноциду в Україні, які б підпадали під визначення Конвенції Генасамблеї ООН.

Зокрема, голова комісії Ерік Мьосе зазначив, що в злочині геноциду є питання наміру злочинців щодо знищення певної групи. І таке знищення має бути фізичним або біологічним відповідно до Конвенції.

«Це строге визначення… Звичайно, ми продовжимо наші розслідування. Як уже згадувалося раніше, ми зазначили, наприклад, що були певні заяви в російських ЗМІ, які, можливо, можуть бути пов’язані з цим питанням геноциду. Це одна лінія, яку ми ведемо», — сказав Мьосе.

Подоляк назвав заяву голови ООН Еріка Мьосе про те, що комісія не побачила вчинення злочинів геноциду з боку росії проти громадян України, «політичною беззубістю та непрямим заохоченням злочинця».

«Ще б пак, адже росіяни прийшли нас вбивати… по-доброму, масово. Саме українців, але без умислу. І ракети летять на міста щоночі, так само по-доброму. І спроба зруйнувати енергетичну інфраструктуру взимку, щоб люди гинули від морозів — абсолютно випадкова», — обурюється Подоляк.

Він нагадав, що повномасштабна війна триває вже понад 560 днів, під час яких сотні українських міст і сіл «були стерті з лиця землі». Це, мовляв, теж вкладається в межі допустимого «негеноциду» за версією ООН.

«Й офіційні заклики «вбий українця!» не мають умислу. І тортури у фільтраційних таборах із примусом відмовитися від української ідентичності та нав’язати російську — теж із любов’ю», — пише Подоляк.

За словами радника ОП, тільки якби українці добровільно виходили на дорогу, ставали на коліна і, мовляв, «покірно віддавали голову російському солдату, щоб він її відрізав, масово, для протоколу», тоді б ішлося про геноцид.

«В іншому випадку — це просто правильна війна, де трохи ріжуть, палять, ґвалтують на етнічно-державному ґрунті. І нехай собі продовжують, так, пане Мьосе? Вони мають право, тому що ООН це заохочує, так?», — резюмував він.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.